جشنواره امامت و مهدویت زمینه‌ساز تولید آثار خلاق درباره زیارت جامعه کبیره

چهارمین پیش نشست همایش علمی پژوهشی امامت پژوهی در دنیای مدرن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و فناوری پردیس برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ حسین فتح اللهی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در چهارمین پیش رویداد همایش ملی علمی پژوهشی «امامت پژوهی در دنیای مدرن» با موضوع «مدیریت رسانه و امام شناسی » به ایراد سخن پرداخت.

وی با بیان اینکه رسانه در دنیای امروز از طریق تولید محتوای مناسب با هدف طراحان پشت صحنه آن، تبدیل به یک سلاح قدرتمند شده است گفت: از این ابزار قدرتمند می توان در راستای اهداف گوناگون استفاده کرد. دستیابی به این اهداف از طریق تولید محتوای مناسب با نیاز روز امکان پذیر است. که در این میان علاوه بر مباحث فنی استفاده از اصول روانشناسی، مسائل کارشناسی ارتباط رسانه، استفاده از زیربنای نظری قوی و اقتباس مناسب از تاریخ ادبیات و فلسفه و... بسیار اثر گذار خواهد بود.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس افزود: علاوه بر این جمع بندی تولیدات غرب و شرق نشان می دهد که ظهور منجی در دنیای امروز یک امر پذیرفته شده است. لذا رسانه های وابسته به مادیگرایان قصد دارند مهدی موعود(ع) را به روش های مستقیم و غیر مستقیم تخریب نمایند و چهره منجی دروغین مد نظر خود را معرفی نمایند. مصادیق عمده این موضوع ساخت سریال ها و فیلم های سینمایی Dune و Messiah و The Lord of the Rings و The Matrix همگی مبتنی بر زیر بنای نظری وابسته به مکاتب مادیگرایی هستند.

وی با اشاره به اهمیت وجود محتوای مناسب و لزوم تولید آثار بر اساس آن در قالب مفید و روز آمد در مدیریت رسانه ابراز داشت: تمرکز بر تولید محتوای نظری قوی که بدون واسطه بر فطرت و قلب مخاطب اثر گذار باشد مقدمه تمام مسائل فنی و روانشناسی است که البته در دل آن محتوای نظری قوی وجود دارند و باید در قالب مناسب ارائه و تبیین گردند.

این استاد دانشگاه و فعال اجتماعی با اشاره به اهمیت زیارت جامعه کبیره در مباحث امامت پژوهی گفت: خدا را شکر متون معتبر روایی و دعایی با محتوا و مضامین عالی از اهل بیت علیهم السلام فراوان به ما رسیده است که قابلیت تولید صدها اثر هنری تاثیر گذار را دارد. یکی از این متون بی نظیر در بحث امام شناسی بطور خاص زیارت جامعه کبیره است. این محتوا با توجه به نقل قول آن از امام هادی علیه السلام مستقیما بر وجدان مخاطب حقیقت طلب ثر گذار است اما باید به زبان روز و در قالب رسانه مدرن در بخشهای گوناگون تولید و تبیین گردد.

وی ضمن تشکر از دست اندرکاران جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی این جشنواره را زمینه مناسب برای آغاز تولید آثار گوناگون خلاق و روز آمد بر اساس محتوای عالی و محورهای گوناگون موجود در زیارت جامعه کبیره دانست و تصریح کرد: این جشنواره در راستای استفاده آتی در تولید محتوای رسانه ای بسیار ارزشمند است. چه خوب است از این همایش ها محتوای قابل رقابت در دنیا به صورت خروجی ها ی متعدد از قبیل فیلم، کلیپ، سرود، موسیقی، نقاشی، عکس و... و در برخی موارد حتی مشابه الگو های اثر گذار بر نسل جوان (از قبیل گروه‌های موسیقی کره ای والبته در چارچوب موازین اسلامی و از طریق انتقال پیام غیر مستقیم با هدف تاثیر بر جنبه ناخودآگاه مخاطب) تولید و عرضه گردد.

گفتنی است؛ در چهارمین پیش رویداد جشنواره امامت پژوهی در دنیای مدرن که در حاشیه جلسات طرح حامیم برگزار شد حجت الاسلام و المسلمین حسین خانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز با اشاره به اهمیت زندگی امام محور در دنیای مدرن گفت: اولین گام در برقراری پیوند معنوی با امام عصر علیه السلام این است که حضور آن حضرت را باور کنیم. بر اساس آیات و روایات یکی از دلایل موفقیت انسانهای موفق توسل شدید به امام مهدی (عج) در عصر غیبت بوده است چنان که در پیش رویداد قبل با استناد به عبارت امام رضا علیه‌السلام : « الْإِمَامُ الْأَنِیسُ الرَّفِیقُ‏ وَ الْوَالِدُ الشَّفِیق‏...» از نزدیکی، رفاقت و مهربانی امام زمان (عج) نسبت به رعیت خود در زمان غیبت بحث شد.

هم چنین ابوطالب مختاری ، دبیر تخصصی همایش نیز با اشاره به موانع پیوند معنوی با امام عصر علیه السلام و از جمله عارضه «سندروم شیء براق» داشت و گفت: وقتی ولایت اهل بیت علیهم السلام مهمترین نعمت الهی در آموزه های ادیان قلمداد می شود که سبب سعادتمندی انسان در دو جهان می شود و یاری امام زمان علیه السلام آرزوی بزرگان عالَم است بهتر است که موانع پیشرفت معنوی خود را هم بشناسیم و در زندگی امروزی تجملات و جلوه‌گری های دنیوی ما را از اهداف عالی خود و به خصوص یاری امام عصر علیه السلام در دو عصر غیبت و ظهور غافل نکند. یکی از جاهایی که می توان موانع پیشرفت معنوی را مشاهده کرد دعای شریف ابوحمزه ثمالی است.

شایان ذکر است تا کنون پیش از ۵۰۰ مقاله کوتاه یا مقاله کامل به دبیرخانه همایش علمی پژوهشی امامت پژوهی در دنیای مدرن ارسال شده است. این دبیرخانه تا جمعه ۷ دیماه پذیرای مقالات پژوهشگران در مباحث امامت پژوهی است.